Saturday, 11 February 2017

MIN KAFFE MURAH KLANG

Kenal tak Min Kaffe?
Dulu dikenali sebagai kopi mineral Penjenamaan semula, nama baru Min Kaffe..

min kaffe murah klang


Harini tak nak share apa hebatnya Min Kaffe, tapi Ida nak jawab soalan sahabat-sahabat yang bertanya tentang kandungan kafein pada Min Kaffe (Mineral Coffee)

MIN KAFFE VS KAFEIN ~ MISTERI BAKAL TERUNGKAI…

Kafein adalah natural chemical yg ada dalam biji kopi, daun teh, koko (utk buat coklat dan minuman spt milo dll) dan cola (utk bagi minuman ringan/gas)…

Bila kita minum atau makan sesuatu yg mengandungi kafein, ia akan bertindak spt ‘stimulant’ iaitu membuatkan kita merasa lebih alert dan lebih bertenaga.

Masalahnya – kafein ni akan ‘drain’ @ keluarkan sedikit mineral dr tubuh kita bersama2 urine….. Kerana itulah ibu mengandung dan anak2 yg sedang membesar tak di galakkan untuk minum atau makan bahan berkafein…

Tetapi ini insyaAllah takkan berlaku jika anda /anak2 minum Min Kaffe… bukan kerana Min Kaffe ini tiada kafein!!
Ia tetap ada kafein, so peminum akan merasa cergas dan kurang mengantuk…. tetapiiiiiii….. kesan BURUK kafein iaitu ‘drain the minerals thru urine’ seolah2 takde kesan kerana telah digantikan dengan kehadiran 77 jenis mineral yang terkandung di dalam “GARAM BULUH” yang terdapat dalam kopi tersebut..

Yang bestnya….
Kopi Mineral ni tidak menggunakan gula biasa, ia menggunakan artificial sugar (pemanis non-nutritif yang 200 kali lebih manis dari gula namun tidak mengandung kalori) iaitu gula yang boleh di minum oleh orang diabetis seperti PalSweet, NutraSweet, Equal atau Canderel.

Errrmmm... Patut la ramai yang viralkan "Min Kaffe" ni, rupanya banyak khasiat dan sesuai utk semua golongan... Kalau sis dah kurang dari masalah ganstrik yang teruk, masalah angin dalam badan, masalah kurang energy, masalah maigrain...
Anda pula bagaimana?😉

min kaffe murah klang


Orang klang..
Jom dapatkan min kaffe murah klang ni..

Jika dah amalkan dan kembalikan kesihatan yang berpanjangan alhamdulillah...

Jangan lupa dapatkan min kaffe murah klang anda!

Whatsapp atau call je Ida ok..
013-2023797
013-2023797
013-2023797

Ingat min kaffe..ingat MIN KAFFE MURAH KLANG!!

No comments:

Post a Comment