Tuesday, 23 May 2017

MIN KAFFE: TESTIMONI MIN KAFFE & SET KEMPIS PERUT

Kenal tak Min Kaffe?

Dulu dikenali sebagai kopi mineral tapi telah diberi Penjenamaan semula.
Nama baru kini lebih dikenali dengan Min Kaffe..


min kaffe


Harini Ida nak jawab soalan sahabat-sahabat yang bertanya tentang kandungan kafein pada Min Kaffe (Mineral Coffee)

MIN KAFFE VS KAFEIN ~ MISTERI BAKAL TERUNGKAI…

Kafein adalah natural chemical yg ada dalam biji kopi, daun teh, koko (utk buat coklat dan minuman spt milo dll) dan cola (utk bagi minuman ringan/gas)…

Bila kita minum atau makan sesuatu yg mengandungi kafein, ia akan bertindak spt ‘stimulant’ iaitu membuatkan kita merasa lebih alert dan lebih bertenaga.

Masalahnya – kafein ni akan ‘drain’ @ keluarkan sedikit mineral dar itubuh kita bersama2 urine….. Kerana itulah ibu mengandung dan anak2 yg sedang membesar tak di galakkan untuk minum atau makan bahan berkafein…

Tetapi ini insyaAllah takkan berlaku jika anda /anak2 minum Min Kaffe… bukan kerana Min Kaffe ini tiada kafein!!
Ia tetap ada kafein, so peminum akan merasa cergas dan kurang mengantuk…. tetapiiiiiii….. kesan BURUK kafein iaitu ‘drain the minerals thru urine’ seolah2 takde kesan kerana telah digantikan dengan kehadiran 77 jenis mineral yang terkandung di dalam “GARAM BULUH” yang terdapat dalam kopi tersebut..

Yang bestnya….
Min Kaffe ni tidak menggunakan gula biasa, ia menggunakan artificial sugar (pemanis non-nutritif yang 200 kali lebih manis dari gula namun tidak mengandung kalori) iaitu gula yang boleh di minum oleh orang diabetis seperti PalSweet, NutraSweet, Equal atau Canderel.

Errrmmm... Patut la ramai yang viralkan "Min Kaffe" ni, rupanya banyak khasiat dan sesuai utk semua golongan...


FAKE MIN KAFFE

Sebab terlalu viral Min Kaffe ni..
Sampai ada yang sanggup tiru packaging tau!
Mereka ni pandai..sebab sebijik macam original..
Tapi for sure la kan..
Rasa tak original langsung..

So, uolls yang terjumpa Min Kaffe yang terlalu murah tu..
Hati-hati ye ketika membeli..

Better dapatkan je dari certified agent macam kami ni..



SIAPA YANG SESUAI MINUM MIN KAFFE NI??

1. (Pesakit darah tinggi) - membantu mengawal tekanan darah supaya lebih stabil. Ini dikongsikan oleh seorang pesakit darah tinggi yang menyemak tekanan darah beliau sebelum dan seminggu selepas minum mineral coffee. Mineral coffee bertindak sebagai agen penenang bagi kita.

2. (Pesakit imsomnia )- kebiasaannya pesakit imsomnia ini antara lain masalahnya ialah kerana kalsium tidak diserap dengan baik oleh badannya, maka badan mereka masih cergas dan tidak tenang untuk proses tidur. Kandungan Magnesium di dalam Mineral Coffee tadi membantu penyerapan kalsium berjalan dengan lebih baik, seterusnya badan akan beransur tenang dan dapat tidur dengan baik.

3. (Pesakit migrain) - pada sesiapa yang biasa menghadapi migrain ketika berpuasa, boleh minum mineral coffee ketika sahur. Elemen Garam Buluh tadi akan membantu melancarkan perjalanan darah dan mengelakkan migrain dan sakit kepala lain.

4. (Pesakit kencing manis )- Garam Buluh tadi membantu dalam menyeimbangkan gula dalam darah dengan adanya chlorogenic acid tadi. Pesakit juga harus mengambilkira segi nasihat doktor.

5.(Pesakit yang mempunyai HB rendah) - Contohnya ibu mengandung yang mempunyai HB yang rendah boleh cuba minum mineral coffee. Magnesium di dalam mineral coffee juga boleh meningkatkan jumlah darah ke paras yang sihat.

KITA ORANG YANG SIHAT NI..LAGI LA SESUAI MINUM MIN KAFFE NI..


SET KEMPIS PERUT

Pernah dengar ke Set kempis Perut ni??

Haa..ni nak cakap..
MIN KAFFE + GARLIC is the best combination untuk yang nak perut kempis.

Yang ni kita tak payah bincang banyak..
Jom tengok apa kata pengguna yang memang dah amalkan Set Kempis Perut ni..


APA KATA NETIZENS TENTANG MIN KAFFE & SET KEMPIS PERUT


testimoni min kaffe


testimoni min kaffe

testimoni set kempis perut

testimoni set kempis perut

testimoni set kempis perut

testimoni min kaffe

testimoni min kaffe

testimoni set kempis perut

testimoni set kempis perut

testimoni set kempis perut

set kempis perut

testimoni set kempis perut

testimoni set kempis perut

testimoni set kempis perut

testimoni min kaffe

So..jangan percaya selagi anda tak cuba ye..

Direct contact Ida ye 
013-2023797
013-2023797
013-2023797





No comments:

Post a Comment